בתאריך ה 8/1/2010 כתבתי על שחרור תוכנת PdfCreator 9.9 והנה כעבור כשבעה חודשים צצה לה גרסא 1.0.1 לתוכנה.
גם גרסא זו משוחררת תחת רשיון GPL והיא מכילה בהתקנתה GPL Ghostscript.
הרעיון פשוט – כל מסמך ניתן לפתוח באמצעות התוכנה המשוייכת לו ומתוכה להדפיס אל מדפסת מיוחדת אשר "מתרגמת" את המסמך לקובץ pdf – ולא רק pdf אלא גם לפורמטים מוכרים אחרים כגון PNG, JPG, TIFF, BMP, PCX, PS, EPS.
בין החידושים בגרסא 1.0.1 אפשר למצוא אפשרות לחתום את המסמך דיגיטלית, הפקת pdf לצרכי ארכיון – מכווץ מאוד ועד …
יש לתוכנה תרגום לממשק עברי – ניתן להורדה מכאן – כל שצריך לעשות הוא להעתיק את קובץ ה ini אל תקיית languages בתוך התיקיה של התוכנה – בדרך כלל :
C:\Program Files\PDFCreator\languages ולאחר מכן להפעיל את התוכנה, ללחוץ על צירוף המקשים Ctrl + O, לעבור אל Language ושם לבחור "עברית – Hebrew"
כפי שכתבתי אז, התהליך מאוד פשוט וקל וכך, על ידי שימוש בעוד תוכנת קוד פתוח מעולה, אפשר לחסוך את עלות אופיס 2007 היקר מדי של מיקרוסופט או לחסוך רכישת תוכנה יעודית ליצירת pdf כגון Adobe Acrobat Writer.
את התוכנה ניתן להוריד מהאתר :
http://en.pdfforge.org/pdfcreator
למרות היכולות של OpenOffice ושל MS Office 2007 ליצור קבצי PDF באופן עצמאי, התוכנה הזו מאפשרת למעשה יצירת PDF כמעט מכל סוג של קובץ – כל דבר הניתן להדפסה – ניתן ליצור ממנו PDF, כולל Autocad ותוכנות אחרות.
תהנו.